Broccato
IGT Toscana Broccato 2010
Broccato koosneb 85% Sangiovese, 12% Merlot ja 3% Petit Verdot viinamarjasortidest. Meie loodud Broccato on segu Dievole parimatest viinamarjadest Campinuovi ja Madonnino viinamarjaistandustelt. Saavutamaks parimat kvaliteeti, korjatakse marju septembris korvidesse ning vaid käsitsi.
Kasvatamine
Kõrgus merepinnast: 300-420 m
Piirkond: Lõuna, Edel
Pinnas: mergel, alberese ja lubjakivi
Kasvatamise meetod: bilateraalne cordon
Viinamäe kasvutihedus: keskmiselt 5000 taime ühe hektari kohta
Viinamäe vanus: 5-7 aastat
Saagikus ühe ha kohta: 50 q.al.
Ühe taime keskmine saagikus: 1 kg
Saagi korjamine: septembri keskpaik
Alkoholisisaldus: 14 % vol
Happesus (g/l): 6,2
Jääksuhkur (g/l): 1,8
Tihedus: 27
Laagerdumine
Me hoiame veini ühe-, kahe- ja kolmeaastastes Prantsuse ja Ameerika barrique vaatides umbes 8 kuud. Seejärel laagerdub vein 8000-liitristes tammevaatides umbes 6 kuud. Pudelites hoitakse veini 6 kuud.
Valmimine
Matseratsioon toimub 8000-liitristes tammest vaatides 15-20 päeva. Eelmatseratsioon kestab kolm päeva temperatuuril 5˚ C. Matseratsioon jätkub kuni 28-30˚ C. Järelmatseratsioon kestab nädala temperatuuril 28-30˚ C. Isetekkeline malolaktiline fermentatsioon.
Kirjeldus
Värv: intensiivne, sügav ja kontsentreeritud rubiinpunane, veidi lilla
Aroom: puuviljane, ploom, kirss, vanilje, vürtsikas, tomati leht
Maitse: küps, kuiv, täidlane, pehme ja tanniinne
Sobivus toiduga: grill-liha ja maitsestatud juustud
Serveerimistemperatuur: 18 ˚ C, avada kaks tundi enne serveerimist.
Toodetud pudeleid: 25 000 (0.75 l), 1500 (0,375 l), 500 (1,5 l).
Pakend: 6 pudelit (0,75 l) puust karbis. 12 pudelit (0,375 l) papist karbis. Iga Magnum pudel on eraldi puust karbis.