Extra Virgin oliiviõli
Extra Virgin oliiviõli
Dievole extra virgin oliivõli on valmistatud käsitsi korjatud oliividest viljapuuaedadest, mis asuvad Dievole Renaissance Villa ja Certosa di Pontignano lähedal. Oliivid on korjatud novembri alguses. Põhiliselt kasutatakse Frantoio, Leccino ja Moraiolo oliivisorte.
Kasvatamine
Kõrgus merepinnast: 350-450 m
Piirkond: Lõuna, Edel
Pinnas: mergel, alberese ja lubjakivi
Kasvatamise meetod: vaasikujuline pügamine
Viljapuuaia kasvutihedus: 400-600 puud ha kohta
Puude vanus: 20-50 aastat
Saagi korjamine: novembri algus
Õli pressimine
Oliivid pressitakse 24 tunni jooksul peale käsitsi korjamist tagamaks extra virgin oliivõli parimat kvaliteeti.
Hoidmine
Filtreerimata oliivõli säilitatakse õhu- ja roostevabades vaatides. Vaatide pealmise kihina kasutatakse lämmastikku, et viia oksüdeerimine miinimumini. Müüki jõudev oliivõli villitakse tumedatesse klaaspudelitesse, et tagada nõuetekohase säilimise ning pikema kasutamisaja.
Kirjeldus
Aroom: intensiivselt puuviljane, veidi ohakat ja tomatilehte
Maitse: meeldivalt kurgus põletav, pika järelmaitsega
Sobivus toiduga: bruschetta, supid, grillitud liha ja juurviljad