Rosato di Sangiovese

IGT Toscana Rosato di Sangiovese 2013

Dievolino „Rosato“ koosneb 100% Sangiovese viinamarjasordist ning on korjatud käsitsi oktoobri alguses.

Kasvatamine
Kõrgus merepinnast: 300-420 m
Piirkond: Lõuna, Edel
Pinnas: mergel, alberese ja lubjakivi
Kasvatamise meetod: bilateraalne cordon
Viinamäe kasvutihedus: keskmiselt 5000 taime ühe hektari kohta
Viinamäe vanus: 5-6 aastat
Saagikus ühe ha kohta: 60 q.al.
Ühe taime keskmine saagikus: 1,2 kg
Saagi korjamine: oktoobri alguses
Alkoholisisaldus: 12,5% vol
Happesus (g/l): 6
Jääksuhkur (g/l): 3
Tihedus: 26

Laagerdumine
Roostevabast terasest vaatides umbes 10 kuud ning umbes kaks kuud pudelites.

Valmimine
Staatiline settimine temperatuuril 10˚ C, aeglane fermentatsioon temperatuuril 18˚ C kolm nädalat. Osaline malolaktiline fermentatsioon roostevabast terasest vaatides.

Kirjeldus
Värv: kirsipunane, roosa rubiinpunase helendusega
Aroom: väga puuviljane, kirss ja vaarikas
Maitse: veinine, happeline ja mineraalne
Sobivus toiduga: kala, juurviljad, pastaroad, salaami, sink ja eelroad. Sobib hästi ka aperitiivina.
Serveerimistemperatuur: 10 - 12˚ C
Toodetud pudeleid: 15 000 (0.75 l)
Pakend: 6 pudelit pappkarbis.