IGT Toscana Bianco di Dievole 2013
Bianco di Dievole koosneb Trebbiano, Toscano, Malvasia Bianca ja Chardonnay viinamarjasortidest ning on korjatud käsitsi oktoobri keskel.
Kasvatamine
Kõrgus merepinnast: 300-420 m
Piirkond: Lõuna, Edel
Pinnas: mergel, alberese ja lubjakivi
Kasvatamise meetod: bilateraalne cordon
Viinamäe kasvutihedus: keskmiselt 3000 taime ühe hektari kohta
Viinamäe vanus: 30 aastat
Saagikus ühe ha kohta: 70 q.al.
Ühe taime keskmine saagikus: 2,3 kg
Saagi korjamine: oktoobri keskpaik
Alkoholisisaldus: 13% vol
Happesus (g/l): 6
Jääksuhkur (g/l): 2
Tihedus: 21
Laagerdumine
Roostevabast terasest vaatides umbes 10 kuud ning umbes kaks kuud pudelites.
Valmimine
Vigastamata marjade pressimine, staatiline settimine temperatuuril 10˚ C ning fermentatsioon fikseeritud temperatuuril 16˚ C roostevabast terasest vaatides kaks nädalat. Osaline malolaktiline fermentatsioon.
Kirjeldus
Värv: õlekõrre kollane
Aroom: lilleline, puuviljane, õun, virsik, banaan.
Maitse: veinine, happeline ja mineraalne
Sobivus toiduga: kala, juurviljad, pastaroad ja eelroad. Sobib hästi ka aperitiivina.
Serveerimistemperatuur: 10 - 12˚ C
Toodetud pudeleid: 10 000 (0.75 l)
Pakend: 6 pudelit pappkarbis.