“Plenum” Sextus
Plenum on segu Euroopa veinidest. Plenum Quintus koosneb 50% Dievole Sangiovese viinamarjasordist ja 50% Aglianico, kuulsast viinamarjasordist, mis on pärit Kreekast. Saavutamaks parimat kvaliteeti, korjatakse marju korvidesse ning vaid käsitsi.
Kasvatamine
Sangiovese
Kõrgus merepinnast: 300-420 m
Piirkond: Lõuna, Edel
Pinnas: mergel, alberese ja lubjakivi
Kasvatamise meetod: bilateraalne cordon
Viinamäe kasvutihedus: keskmiselt 5500 taime ühe hektari kohta
Viinamäe vanus: 11 aastat
Saagikus ühe ha kohta: 5tonni.
Ühe taime keskmine saagikus: 0,8 kg
Saagi korjamine: oktoobri keskpaik
Alkoholisisaldus: 14% vol
Aglianico
Kõrgus merepinnast: 300-350 m
Piirkond: Põhi
Pinnas: lubjakivi
Kasvatamise meetod: Guyot
Viinamäe kasvutihedus: keskmiselt 4200 taime ühe hektari kohta
Viinamäe vanus: 15 aastat
Saagikus ühe ha kohta: 7 tonni
Ühe taime keskmine saagikus: 1,70 kg
Saagi korjamine: septembri keskpaik
Alkoholisisaldus: 14 %
Laagerdumine
Me hoiame veini Prantsuse ja Ameerika barrique vaatides 12 kuud. Pudelites hoitakse veini 12 kuud.
Valmimine
Matseratsioon toimub 8000-liitristes tammevaatides 12-15 päeva. Eelmatseratsioon kestab kolm päeva temperatuuril 5˚ C. Matseratsioon jätkub kuni 28-30˚ C. Järelmatseratsioon kestab nädala temperatuuril 28-30˚ C. Isetekkeline malolaktiline fermentatsioon.
Kirjeldus
Värv: intensiivne, sügav ja kontsentreeritud rubiinpunane
Aroom: puuviljane, kergelt vürtsine
Maitse: kuiv, täidlane, pehme, tanniinne ja püsiv
Sobivus toiduga: grill-liha, maitsestatud juustud ja risotto
Serveerimistemperatuur: 20 ˚ C, parim dekanteerida, avada kaks tundi enne serveerimist.
Toodetud pudeleid: 20 000 (0.75 l), 500 (1,5 l)
Pakend: 6 pudelit (0,75) puust karbis. Magnum pudel on eraldi puust karbis.