DOCG Chianti Classico La Vendemmia 2012
Chianti Classico koosneb 90% Sangiovese viinamarjasordist ning 10% punastest viinamarjasortidest. Viinamarjad on korjatud käsitsi septembri lõpus ja oktoobri keskel ning on segu kõikidest Dievole 16 viinamäest.
Kasvatamine
Kõrgus merepinnast: 300-420 m
Piirkond: Lõuna, Edel
Pinnas: mergel, alberese ja lubjakivi
Kasvatamise meetod: bilateraalne cordon
Viinamäe kasvutihedus: keskmiselt 5500 taime ühe hektari kohta
Viinamäe vanus: 5-20 aastat
Saagikus ühe ha kohta: 60 q.al.
Ühe taime keskmine saagikus: 1,1 kg
Saagi korjamine: septembri lõpp, oktoobri keskpaik
Alkoholisisaldus: 13% vol
Happesus (g/l): 5,4
Jääksuhkur (g/l): 1,5
Tihedus: 28
Laagerdumine
80% veinist laagerdub 8000-liitristes tammevaatides ja 20% ühe-, kahe- ja kolmeaastastes Prantsuse ja Ameerika barrique vaatides 12 kuud. Pudelites hoitakse veini kuus kuud.
Valmimine
Matseratsioon toimub 8000-liitristes tammevaatides 15-20 päeva. Eelmatseratsioon kestab kolm päeva temperatuuril 6˚ C. Matseratsioon jätkub kuni 28-30˚ C. Järelmatseratsioon kestab 3-5 päeva temperatuuril 28-30˚ C. Isetekkeline malolaktiline fermentatsioon.
Kirjeldus
Värv: intensiivne ja sügav rubiinpunane
Aroom: puuviljane, õrnalt vürtsikas, ingver ja valge pipar
Maitse: kuiv, täidlane, pehmelt tanniinne ja mineraalne
Sobivus toiduga: pastaroad, raguu, grill-liha
Serveerimistemperatuur: 18 - 20˚ C, avada üks tund enne serveerimist.
Toodetud pudeleid: 180 000 (0.75 l), 20 000 (0,375 l), 1500 (1,5 l), 100 (3 l).
Pakend: 6 pudelit (0,75 või 1,5 l) pappkarbis. 12 pudelit (0,375 l) pappkarbis. Double Magnum pudelid saadaval ka puust karbis.